25.02.08

Riimid

Siil ja jänes jalutavad. Järsku hakkab jänes siili narrima:
"Siil, siil, perses viil!"
Siil saab vihaseks ja vastab:
"Jänes, jänes, perses ankur!"
"See ei lähe ju riimi!" ütleb jänes.
"Aga välja kah ei tule!" vastab siil.

Võimumängud

Jänes joob end täis ja tahab kellegagi tüli norida. Äkki näeb, et karu läheb mööda. Jänes hakkab pihta:
"Kle sina, vana tropp, tule siia, ma annan sulle kolakat!"
Karu ei tee väljagi ja läheb edasi. Sellepeale hakkab jänes jälle mõnitama:
"Krt sa oled mingi argpüks või? Tule siia, ma näitan sulle, kes meist kõvem on!"
Karu läheb jänese poole, temast möödudes laseb jänese peale oma väljaheite ning läheb edasi. Mõne aja pärast pistab jänes sita seest pea välja ja karjub karule järele:
"Ahaa! Sittusid end täis, argpüks!"

Isane teerull

Emane konn jäi teerulli alla. Kui see oli eemale veerenud, ajas konn ennast üles, raputas korra ja ütles teerullile järele vaadates:
"Vaat see oli alles isane! Kus alles litsus peale! Mitte mõni selline nagu need meie omad seal soos!"

Euro-WC

Lõvi otsustab metsade saastamisele lõpu teha, ning avab mändide alla uue EURO-WC. Kaks päeva hiljem avastatakse, et tualettruumil on aken lõhutud. Kutsub lõvi siis kokku metsaloomad ja möirgab tigedalt. Kõik näitavad näpuga jänese poole. "Miks sa klaasid puruks lõid?", küsib lõvi jäneselt. "Mina pole süüdi. Ootasin järjekorras, hunt oli sees. Äkitselt avastas hunt, et paber on otsas, haaras mind kõrvupidi pihku, pühkis minuga tagumikku ning viskas siis aknast välja," vabandab ennast välja jänes. Lõvi otsustab andeks anda, kuid hoiatab, et selliseid asju enam ei toimuks. Möödub paar päeva, kui jälle on WC aken kildudeks ning taaskord näitavad näpud jänese poole. "Mis siis seekord juhtus?", küsib talt lõvi. "Istusin potil, kui äkki avastasin, et paber on jälle otsas. Kuulsin, et keegi koputab. Haarasin ta ukse vahelt pihku ja pühkisin oma taguotsa puhtaks. Siil oli. Ei saanud kohe arugi, kes täpselt läbi klaasi lendas....."

Pühaduse teotus

Ennekuulmatu
Nädala video 18-24. veebruar.